2019.11.25.

Traileren a Lenovo Thinkpad X1

A világ első hajlítható kijelzős laptopja még félkész állapotában is nagyon meggyőző.


A Lenovo nemrégiben bejelentette, hogy a hajlítható kijelzős okostelefonok koncepcióján felbuzdulva elkészítik a világ első hajlítható kijelzős laptopját. Ez lesz a Lenovo Thinkpad X1, amely a napokban egy videón is megmutatta magát.

 

A Thinkpad X1 a tervek szerint 13,3 hüvelykes kijelzőt fog kapni, amely 2K-s felbontással fog rendelkezni. Ennél többet azonban továbbra sem lehet tudni a készülékről, így csupán arra hagyatkozhatunk, amit a videón látunk. Ez alapján a zsanérrendszer stabilnak tűnik, a képernyő pedig nem hajlik meg túlzottan összecsukott állapotban sem. Ez által van arra is esély, hogy ellenállóbb megoldás készül, mint jelenlegi okostelefonos verziók.
 


Érdekesség, hogy a készülék még nagyon kezdetleges állapotban van, lényegében a gyártó semmit sem árult még el a hardverspecifikációkról. Ez pedig azért érdekes, mert a hírek szerint akár néhány hónapon belül, valamikor 2020 tavaszán a boltokba kerülhet a laptop.

 

Egyelőre nehéz elképzelni egy olyan laptopot, amelyben nem kapunk hagyományos billentyűzetet, illetve a Lenovo készülékekre jellemző trackpoint vezérlőt. Ezeket a képernyő alján megjelenő virtuális billentyűzettel fogják helyettesíteni, de az kérdéses, hogy ez mennyire lehet hosszú távon is életképes koncepció.