2021.09.15.

Traileren a megújult Alan Wake

Ha már a második rész talán soha nem fog elkészülni, a Remedy felújítja az első részt.
 

A Remedy, amely többek közt Max Payne karakterét is megálmodta, egy horror akció-kalandjátékkal is letette a névjegyét. Ez volt az eredetileg kizárólag Xbox 360-ra 2010-ben megjelent Alan Wake, amely később PC-re is elkészült, de ennek is már lassan tíz éve. A stúdió most úgy döntött, hogy ha már a folytatás talán sosem fog elkészülni, leporolják az eredeti játékot.

 

Az Alan Wake történetének főhőse egy horror író, aki évek óta írói válságban szenved. Ezért feleségével együtt egy eldugott kis városkába utazik, hogy ott lendüljön túl a problémán, ám itt fura rémálmok kezdik gyötörni. Felesége titokzatos körülmények között eltűnik, a városka lakói pedig árnyszerű alakokká válnak, akik őt üldözik.
 


Az Alan Wake Remastered természetesen semmit sem változtat a történeten, de helyette a grafikát alaposan ráncba szedi. A játék már PlayStation 5-re és 4-re is meg fog jelenni. PS5-ön 4K-s felbontás mellett is stabil 60 fps-t ígérnek a készítők, míg PS4 Prón választani lehet majd a 4K/60 Performance és 4K/30 Quality módok közül. Sima PS4-en pedig 1080p mellett 30 fps-t garantálnak.

 

Az Alan Wake Remastered emellett kihasználja majd a DualSense egyedi képességeit, így a különösen részletes rezgéseket és az adaptív ravaszgombokat is. A megjelenésre már nem is kell sokat várni, hiszen PC-re és konzolokra is október 5-én érkezik meg a horror akció-kalandjáték.