2021.08.09.

Városépítő bajnokság? E-sporttá válhat a Cities: Skylines

A 2015-ös menedzserjáték a mai napig igen népszerű, ezt lovagolnák meg most a készítők egy új irányzattal.
 

Ha e-sportokról van szó, akkor a legtöbbeknek a Fortnite, a Counter Strike: Global Offensive, esetleg a League of Legends, Rocket League vagy a FIFA sorozatok jutnak eszébe. Ezek többsége eleve kifejezetten az online egymás elleni küzdelmekre van kihegyezve. De most egy olyan játékról érkeztek e-sport hírek, amiről garantáltan senki sem gondolná, hogy ilyen ambíciókkal bírnak a készítők.

 

A Colossal Order stúdió játéka, a Cities: Skylines 2015-ben jelent meg és egy csuklómozdulattal lesöpörte a képzeletbeli trónról a SimCity sorozatot. Akkora sikert aratott a városmenedzser alkotás, hogy ma, hat évvel a premier után is piszok nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően többek közt a fejlesztők folyamatos támogatásának, a rengeteg kiegészítőnek és DLC-nek, és persze nem utolsósorban a rajongók által készített számtalan modnak is.
 


A fejlesztők most nem akármilyen online eseménnyel készülnek. A Red Bull Metropolis egy online torna lesz, ahol népszerű streamerek mérik össze tudásukat. A tornán a versenyzőknek hat egyre nehezedő kihívást kell teljesíteniük. Ezek közt lesz olyan, ahol adott időre kell a forgalmat megadott eszközökkel minél hatékonyabban csökkenteni, egy másikban pedig fel kell készíteni a várost egy meteorbecsapódásra.

 

Azt egyelőre korai lenne megmondani, hogy ez csak egy egyszerű móka lesz vagy esetleg egy hosszabb távon szélesebb körben többeknek is elérhető versenyzési lehetőség előfutára. Mindenesetre a kezdeményezés mindenképpen ötletes, és akár az e-sportok egy új irányát is megnyithatja.