2023.04.18.

Véget ért a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztése

A játék aranylemezre került, már nincs akadálya a májusi megjelenésnek.
 

A német Daedalic Entertainment kiadó a saját stúdiójában állt neki a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztésének. Merész vállalkozás volt egy ilyen népszerű franchise ennyire megosztó szereplője köré játékot fejleszteni, de vállalták a kockázatot. Munkájuk pedig most fontos mérföldkőhöz érkezett.

 

A játékban Gollam bőrébe bújhatunk, az események pedig azokban az időkben játszódnak, amikor elveszítette az Egy Gyűrűt. Természetesen a kalandok arról fognak szólni, hogy mindent tűvé tesz utána. Út közben számos ismerős helyszínre elvetődik, illetve sok ismerős arc is keresztezni fogja az útját.
 


A játékmenet lényegét a lopakodás fogja adni, mivel Gollam nem túl erős harcos. Ha lesből támadhat, lehet esélye, de frontális küzdelemben aligha. Így marad az ellenség elkerülése, a lopakodás és mászás. Mindezt egészen pofás grafikával tálalja majd a játék, de a hírek szerint ehhez meglehetősen erős gépigény fog társulni.

 

A The Lord of the Rings: Gollum aranylemezre került, vagyis a fejlesztés befejeződött. A premierre így most már egészen biztosan sor fog kerülni május 25-én, de csak PC-n, PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en, illetve Xbox Series X-en és Xbox One-on. A Nintendo Switch változat később várható.