2022.06.07.

Végre megmutatta magát a The Callisto Protocol

A játékmenet-bemutató után csak még inkább Dead Space érzése van az embernek.
 

A bejelentése óta lehetett tudni, hogy a Striking Distance stúdiójában készülő The Callisto Protocol, bár hivatalosan a PUBG-hoz kötődő univerzumban játszódik, valójában sokkal inkább a Dead Space szellemi örököse lesz. Ezt a napokban érkezett első játékmenet-bemutató csak még jobban megerősítette.

 

A játék a Jupiter egyik holdján, a Callistón játszódik, ahol az emberiség a 2300-as évekre egy börtönkomplexumot húzott fel. A játékosok az egyik újonnan ide helyezett rab, Jacob Lee bőrébe bújhatnak, aki alig érkezik meg, máris menekülnie kell. A börtönben ugyanis különös és hátborzongató események zajlanak.
 


A többi rabot és az őröket valamilyen betegség, átok vagy kísérlet mutáns szörnyekké változtatta, amik már csak azért léteznek, hogy minden élőt elpusztítsanak maguk körül. Hogy miként jöttek létre ezek a lények és milyen titkok lapulnak a háttérben, azt a játékosoknak kell majd menekülés közben kiderítenie.

 

A játékmenet-bemutató alapján a The Callisto Protocol tényleg a Dead Space-re hajaz, főleg a szűk folyosók és a szörnyek stílusa miatt. A harcok során lőfegyvereket is használhatunk, de ökölharcba is bocsátkozhatunk a lényekkel, illetve a környezetet is felhasználhatjuk ellenük. A játék december 2-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra.