2021.12.30.

Vérnyomást és EKG-t is figyel a Huawei Watch D

A gyártó legújabb okosórája nem csak sportolóknak lehet ideális választás.
 

Egyelőre csak Kínában, de bemutatkozott a Huawei legújabb okosórája vagy okoskarkötője, a Huawei Watch D. A gyártó ezúttal kifejezetten az egészségre és a keringési rendszer monitorozására fókuszált, de ezekkel együtt is sok érdekes funkcióval bír majd az újdonság.

 

A Watch D két legérdekesebb funkciója egyértelműen a vérnyomásmérés és az EKG-figyelés. A vérnyomást a speciális kialakítású TruBP szíj segítségével oldja meg. A pontosságán lehet majd vitatkozni, de mivel nem egy orvosi eszközről van szó, így nyomon követésre vagy általános tájékozódásra tökéletesen alkalmas lehet. Az EKG-t különleges szenzorokkal vizsgálja.
 


Emellett nem hiányoznak az olyan egészségügyi funkciók, mint a pulzusmérés, a véroxigénszint figyelése, az alvásmonitorozás vagy épp a stresszfigyelés. Ezeken túl számos sportban lehetőségünk van a teljesítményünk mérésére. Az egészségügyi funkciókon túl kapunk NFC-t, GPS-t, hőmérőt és giroszkópot is, az okostelefonokhoz pedig Bluetooth 5.1-en keresztül lehet kapcsolódni, így elérhetők a Huawei egészségügyi alkalmazásai is.

 

A Watch D 1,64 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott 280*456 pixeles felbontással. Az óra kialakítása szögletes, megjelenése egyszerre sportos és elegáns. A gyártó állítása szerint egy töltéssel normál használat mellett egy hétig garantáltan bírni fogja szusszal. Azt egyelőre nem tudni, hogy Európában mikor kerülhet a boltok polcaira, de a kínai árazása szerint az ajánlott fogyasztói ára 150 ezer forint körül mozoghat.