2022.01.03.

Világelső monitort villant a Samsung

A Odyssey Neo G8 a világ első 4K-s monitorja lesz, amely 240Hz-en frissül.
 

Manapság, amikor az egyszeri gamer ? legyen esportoló vagy csak hobbi gamer ? monitor után néz, elsőként két paramétert szokott megnézni. Az első természetesen a monitor felbontása, amely manapság magasabb körökben már kínos, hanem 4K. A második pedig a kép frissítési rátája, amely főleg egy profi esportoló számára igen fontos tényező. Minden más, mint a monitor mérete, íveltsége vagy épp csatlakozókínálata csak ezután jön.

 

A Samsung is e két paraméter köré építi fel legújabb gamer monitorját, amely éppen ezért világelsőnek is tekinthető. Az Odyssey Neo G8 ugyanis olyan paramétereket kínál, amilyent egyetlen más jelenleg elérhető monitor sem tud felmutatni. A 32 hüvelykes monitor 4K-s felbontású Quantum MiniLED panelt kap, amelyet 240Hz-en képes frissíteni.
 


A monitort 1000R ívben hajlítják meg, a megjelenése pedig a korábban bemutatott G9-hez hasonlóan futurisztikusnak ígérkezik. A hátoldalon két darab HDMI 2.1 csatlakozó és egy darab DisplayPort 1.4 kap helyet, amelyekre a magas felbontás és képfrissítés miatt szükség is van.

 

Az újdonság a tervek szerint a január 5-8. között tartandó CES 2022 során fog hivatalosan is bemutatkozni, ekkor leplezik a részletesebb specifikációkat is. Várhatóan ekkor derülhet ki az is, hogy pontosan mikor kerülhet a boltok polcaira, illetve milyen mélyen kell majd érte a zsebünkbe nyúlni.